Passzív jövedelmed 3. lábánál az alábbi szempontoknak kell érvényesülni:

  1. Legyen passzív, azaz ne kelljen személyesen közreműködni benne.
  2. Hozama a banki kamatokat múlja felül.
  3. Az ingatlan-bérbeadásból és a részvényosztalékból származó jövedelemtől alapvetően térjen el, a több lábon állás miatt.

 

Köztudott, hogy a kereskedelem az, ami igazán nagy hasznot tud termelni. Ha a nagyságnál tartunk, akkor kereskedjünk a legnagyobb piacon, ez pedig a devizapiac.


A köztudatban a devizakereskedelemmel kapcsolatban számos félinformáció van jelen, magam is így voltam ezzel. Elsőre két dolog jut az emberek eszébe, ha meghallják: "devizakereskedelem".

    1. Devizakereskedők csődje. Amikor először kapcsolatba kerültem a devizakereskedelemmel egy néhány évvel korábbi sajtóhír jutott eszembe, miszerint egy devizakereskedő cég csődbe jutott és az ügyfelek pénze elveszett.

Sajnos a sajtó gyakran nem közli (nem juttatja el) a köztudatba a teljes információt, csak a számára érdekes, szenzációkeltésre alkalmas részét. Márpedig egy csőd az alkalmas szenzációkeltésre, az oka másodlagos. Ezért nekiláttam a mélyére ásni az hírnek és kiderült a csőd oka: a hirdetésekben is hangoztatott, számítógépes szoftverek által automatizált kereskedés.

Előrejelzések szerint a számítógépek intelligenciája 2050 környékére éri el az emberét. Jelenleg a gépek egy előre megírt program alapján kereskednek, ezért csak a jeleket veszik észre, azok okát nem, magyarul (még) nem tudnak gondolkodni. Egy előre megírt program alapján figyeli a jeleket (eladásra kínált deviza mennyisége, ára stb.), aminek bekövetkeztekor automatikusan elad vagy vesz, az okán nem gondolkodik. Bármilyen fejlett is az informatika, az emberre szükség van, aki képes gondolkodni.

    2. Az emberek képzeletében úgy él a devizakereskedés, hogy ülsz az internet előtt és Te magad kereskedsz: a devizaárfolyamokat figyelve, ha úgy látod eljött az ideje venni, vagy eladni akkor lépsz.

Ezzel két probléma van: A kisebbik, hogy ez nem igazán felel meg a passzív jövedelem feltételének, hiszen személyesen kell közreműködni.

A másik, a nagyobb, hogy ha kellő ismeretek híján kezdesz el kereskedni garantált a veszteség.

 

Sikerült rátalálnom egy olyan megoldásra, ami ezeket a problémákat mindet megoldja. Lehetőség van egy brókercéget megbízni a kereskedéssel, ami által mind számomra, mind a brókercég számára előnyös, nyer-nyer szituáció alakul ki:

 

Az együttműködés:

  • előnyös a cég számára, mert a kereskedéshez a szaktudását adja, ő így profitál,
  • előnyös számomra, mert a kereskedéshez a pénzügyi fedezetet (nem a pénzt!) adom, én így profitálok.

 

Az alábbi képen ennek a működési sémája van ábrázolva:

(Kattintásra új ablakban nagyobb méretben nyílik meg.)

 


 

 

Ami tetszik még ebben az együttműködésben, az az, hogy a cég semmilyen mondvacsinált költséget nem számol fel, egyedül a nyereség fele az, amire igényt tart.

 

 

A kereskedés további részleteiért kérlek töltsd ki az alábbi űrlapot!:

Keresztneved:
E-mail címed:
E-mail még egyszer:

Legyen szép napod!

Tóth István

Kérek 2 megosztást! Köszönöm szépen!

Megosztás