A Perfecto FX, illetve a devizakereskedelem működése a gyakorlatban.

 

Regisztráció után e-mailben megkapom a pénz utaláshoz szükséges adatokat. Ezen adatokkal a legközelebbi bankfiókban megtörténik az utalás Európa legnagyobb takarékbankjához. (Interneten is utalható a pénz, azonban külföldre utalásról lévén szó ezt önállóan nem mertem bevállalni: Az ügyintézőt megkértem, hogy online végezze el és mentse el űrlapként azért, hogy a későbbi utalást már otthon, egyedül is el tudjam végezni.)

A pénz beérkezése után a kereskedés beindításához a cég egy szerződést küld. Ezt a szerződést, miután kitöltöttem, kinyomtattam, majd aláírtam. Az aláírt szerződést beszkenneltem (lefotózva is elfogadják) és e-mailben visszaküldtem a személyes irataimról készült fényképekkel együtt, ezzel a kereskedés elindult. Korábban már említettem, hogy 3 féle számla van a cégnél, ezért a fenti eljárást háromszor végeztem el. (Ami szintén tetszett: azért, hogy a magyarországi undorító, mondvacsinált banki költségeken (tranzakciós illeték még nem is volt akkor!) spóroljak elég volt egy tételben elutalni a pénzt, majd e-mailben történő rendelkezés alapján széttették a 3 számlára.)

Annak oka, hogy 3 féle számla van az, hogy a hozamom egyenletesebbé váljon: A devizakereskedésbe történő befektetés ugyan kockázatosabb, mint a bankbetét, azonban szerencsére még nem volt olyan hónap, hogy negatív hozamom legyen (pénzt veszítsek), olyan viszont volt, hogy 0 százalék közeli hozamot értem el az egyik számlán. Ekkor volt jó, hogy 3 számlán volt a pénzem, mert az egyik számla gyengébb teljesítményét ellensúlyozta a másik kettő jobb teljesítménye.

Innentől a történet nagyban hasonlít a hagyományos befektetéshez: Részemről a szükséges közreműködés egyenlő a semmivel. Ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor 2 ember közösen alapít egy céget. Az egyiknek megvan az ötlet, hogy mire vállalkozzanak, a másiknak pedig megvan az ehhez szükséges tőke. Ő lesz a csendestárs, aki időnként ránéz a cég működésére, azonban sem kedve, sem szakértelme nincs a vállalkozáshoz.

A devizakereskedelemben én vagyok ez a csendestárs, ráadásul a cég megkönnyíti a dolgomat: A napi kereskedés után e-mailben küldi a jelentést, mindegyik számláról, ahogy az látható ezen a képen:

 

  

Napi jelentés

Ahogy korábban már írtam, van egy szoftver, amivel élőben követhetném a kereskedést, azonban nem is értek hozzá, ennél fogva nem is érdekel a dolog. (Mai napig mégcsak nem is ismerem a devizakereskedelem szakszavait.) Eleinte egyszer-kétszer belenéztem a kívácsiság miatt, de nem hozott lázba, így már régen nem léptem be, egyszerűen nem szükséges, a dolog így is működik.

Az ügyfélszolgálatuk (magyar nyelvű)  is kiváló: E-mailben küldött kérdéseimre hamar válaszolnak, de ha telefonos visszahívást kérek, azt is megteszik.

Ma már a világ 53 országában van ügyfelük, a szolgáltatásuk tehát valóban nemzetközi, a kezelt pénz összege 80 millió dollár.

A tapasztalatom szerint néha fordítva működik a kereskedés: ami máshol rossz, az itt jó. Bizonyára emlékszel rá, hogy 2013. októberében az amerikai költségvetési deficit elérte a törvényben meghatározott maximumot, a Kongresszus egy ideig nem tudott döntésre jutni a továbbiakról. Emiatt a kormányzati szektor le is állt néhány napra. Ezt a pénzpiac mindenképpen negatívumként értékelte. Nos, ez meg is látszott a devizakereskedelem eredményén, kimagasló havi teljesítményt nyújtott.

 

Bizonyára vannak benned félelmek, kétségek, fenntartások, amit -mivel bennem is végigment- maximálisan meg tudok érteni.

Ez természetes.

Keress tehát rá a cégre, figyeld meg, hogy melyik típusú vélemény alapszik feltételezésekre és melyik tényekre, majd regisztrálj, hidd el, nem fogod megbánni!

 

Legyen szép napod!

Tóth István